Het nieuwe Abtswoudse Bos

veehouderijbedrijf van winden 1950
Nostalgie!
15 februari 2016
het begin van de delflandhoeve 2000
Geschiedenis Delflandhoeve
18 februari 2016
Toon alles

Het nieuwe Abtswoudse Bos

nieuwe natuur bij delft

Abtswoudse Bos

Aangelegd rond het jaar 2001-2002

Om de uitbreiding van nieuwe stadswijken van Delft en Schiedam tegen te gaan en het open groene veenweidegebied van Midden-Delfland te beschermen is in de vorige eeuw door de overheden de Reconstructiewet Midden-Delfland in het leven geroepen. Een van de doelstellingen van deze wet was om nieuwe natuur- en recreatiegebieden aan te leggen aan de zuidrand van de stad Delft om zo te voorkomen dat er na de wijk Tanthof nog een nieuwe stadswijk het groene gebied in gebouwd kon worden. Maar ook om op die wijze nieuwe recreatiemogelijkheden te bieden aan de inwoners van Delft en omstreken. Het natuur- en recreatiegebied aan de zuidrand van Delft heeft de naam Abtswoudse Bos gekregen en wordt gekenmerkt door bossages, open ruwe stroken, grasvelden en veel water. In het Abtswoudse Bos zijn ook twee mooie kanoroutes aangelegd en veel wandel- en fietspaden. En in het Abtswoudse Bos wilde men in ieder geval graag een groen kampeerterrein!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *